Skip to content

620

2015 huhtikuu 20
by Harri Kivistö

Vaalit on käyty. Vasemmisto hävisi. Porvarillinen agraaripopulismi voitti. Ilokseni myös kokoomus otti osumaa. Hallitusneuvotteluista saattaa tulla vieläkin kinkkisemmät kuin viime kerralla, vaikkei suuria koko kansan huulilla olevia vaikeita kysymyksiä tällä kertaa taidakaan olla.

Piraattien kannatus koheni kaikissa vaalipiireissä. Ensimmäistä kertaa aivan kaikissa vaalipiireissä oli ehdokkaita, eikä missään pelkästään yhtä tai kahta, vaan kaikkialla oli ehdokasryhmiä, jotka kampanjoivat aktiivisesti resurssiensa puitteissa. Suunta on perustamisesta lähtien ollut johdonmukaisesti ja kaikin puolin nouseva.

Toivo oli suuri nousta tällä kertaa eduskuntaan, mutta vaikka teimme kaikkemme ja saimme selkeää kannatuksennousua, se ei missään vaalipiirissä vielä riittänyt yhteen paikkaan. Siinä mielessä tulos oli toki pettymys, varsinkin kun eduskunnassa meidän tarjoamamme poliittinen vaihtoehto ei ole lainkaan edustettuna.

Pitkäjänteisellä työllä ja kärsivällisyydellä saadaan kestäviä tuloksia ja aitoa muutosta. Nopeat kannatuksennousut ovat toki innostavia mutta niitä on politiikassa usein seurannut yhtä nopea syöksy sekä vahvoja sisäisiä ristiriitaisuuksia. On parempi rakentaa menestys vahvalle perustalle rehellisellä ja määrätietoisella politiikalla kuin etsiä oikoreittejä huipulle. Uskon että aikamme vielä koittaa.

Oma tulokseni oli todella mahtava. 620 ääntä. Äänimääräni kasvoi 72% ja nousin Piraattien listalla Pirkanmaalla selkeäksi äänikuninkaaksi. Mitä tulee eduskunnan ulkopuolisten puolueiden ja yhteislistojen ehdokkaisiin, keräsin ääniä toisiksi eniten. Jäin toiseksi vain Pirkanmaan sitoutumattomien ehdokkaalle ja kokoomuksen kaupunginvaltuutetulle Yrjö Schafeitelille.

Olen hyvin tyytyväinen Pirkanmaan kampanjaan. Kesti jonkin aikaa saada vaalityö kunnolla alkuun, mutta sen jälkeen kone kävi tehokkaasti. Vaalijulisteet toimitettiin jokaiseen paikkaan, materiaalia jaettiin ympäri tamperetta, vaalimökki oli hyvin varustettua ja auki miltei kaikkina päivinä aamusta iltaan. Viimeisestä muuten kiitos kuuluu täysin Teemu Lindroosille. Myös muut uudet ehdokkaat paiskivat töitä siinä missä vanhatkin ja uurastus palkittiin. Esimerkiksi Juha Ristimäki kiipesi suoraan kolmanneksi piraattien listalla.

Erityinen kiitos kuuluu kaikille äänestäjilleni ja tukijoilleni! Tuki on ollut tarpeen ja mahdollistanut näinkin vahvan kampanjan, jolla nyt saatiin vakuuttava henkilökohtainen äänimäärä sekä edesautettiin puolueen kannatuksen kasvua. Varsinkin Tampereella vahva nousu povaa valoisaa tulevaisuutta. Kunnallisvaaleissa tällä kannatuksella mennään kevyesti valtuustoon.

One Response
  1. Esa Hedari permalink
    huhtikuu 21, 2015

    Upea äänisaldo, onneksi olkoon! Hyvin mielelläni näkisin sinut kaupunginvaltuustossa, jos vielä seuraavien vaalien aikaan olet sinne hakemassa. Olisin myöskin ilahtunut edes yhdestä Piraattipuolueen edustajasta eduskunnassa, mutta aika ei ole vielä kypsä. Uskon tuon ajan koittavan samoihin aikoihin, kun vasemmiston sukupolvenvaihdos on nytkähtänyt pykälän eteenpäin – ehkä jo neljän vuoden päästä. Vaalitulos – Nyt masentaa, mutta ei se mitään. Hyvä sitäkin tunnetta on tuntea ja sitä ymmärtää. Toivottavasti tämä maa pysyy edes jotenkin pystyssä noiden täystorvien johdolla.

Comments are closed.