Skip to content

Kohti presidentinvaaleja 2012

2011 May 5
by Harri Kivistö

UPDATE: Piraattipuolue ei osallistu presidentinvaaleihin

Piraattipuolueen hallitus on päättänyt asettua tukemaan ehdokkuuttani presidentinvaaleissa 2012. Edellisistä vaaleista on siis vasta ehditty toipua, kun jo katse kääntyy uuteen koitokseen. Näin pitääkin olla. Kuulun puolueeseen, joka ei kavahda suurten haasteiden edessä vaan etsii innokkaasti uusia tapoja parantaa ympäröivää yhteiskuntaa omista lähtökohdistaan.

Koska Piraattipuolue ei eduskuntavaaleissa vielä saanut kansanedustajaa, puolue ei voi automaattisesti asettaa omaa presidenttiehdokasta. Puolueessa on kuitenkin esiintynyt intoa saada oma ehdokas vaaleihin, jotta puolue saisi näkyvyyttä ja jotta ehdokas voisi tuoda kansalaisoikeuksiin ja tietoyhteiskuntaan liittyviä asioita suuren yleisön tietoisuuteen kampanjassa.

“Oman ehdokkaan” asettaminen toimii käytännössä niin, että puolue lähtee tukemaan ehdokasta, jonka ehdolle asettamiseksi perustettu valitsijayhdistys kerää 20000 nimeä. Puoluehallitus katsoi, että koska laki asettaa sähköiset allekirjoitukset yhtäläiseen asemaan fyysisten allekirjoitusten kanssa, keräyksen voi suorittaa sähköisesti. Tämä oli merkittävä syy siihen, että ylipäänsä päätettiin lähteä presidentinvaaleihin ja kerätä tähän tarvittavat allekirjoitukset. Fyysisiä kannattajakortteja toki kerätään sähköisten ohella.

Presidentinvaaleihin osallistumisesta käytiin pitkiä ja perinpohjaisia keskusteluita niin hallituksen jäsenten välillä kuin puolueen avoimilla foorumeillakin (mm. irc-kanavat ja keskustelufoorumi). Mahdollisten ehdokkaiden vahvuuksia vertailtiin ja pyrittiin arvioimaan kuinka tuleva presidenttiehdokas voisi parantaa puolueen julkikuvaa ja tuoda puolueen tavoitteita myönteisessä valossa esiin.

Arvostan suuresti luottamuslausetta puoluehallitukselta ja olen kiitollinen niistä monista kannustavista viesteistä, joita olen saanut puolueaktiiveilta viime aikoina presidenttiehdokkuuteeni liittyen. Nämä tuenilmaukset ovat olleet merkittävä syy päätökselleni lähteä ehdolle. Teen parhaani ollakseni luottamuksen arvoinen.

 

Kannattajakortin voi jo täyttää:

1. Lataa kannattajakortti pdf-muodossa.

2. Tulosta, täytä ja allekirjoita kannattajakortti.

3. Postita kannattajakortti osoitteeseen:

Pasi Palmulehto
Pähkinätie 13
16710 Hollola kk

(Suositeltavaa on postittaa useita kerättyjä kortteja kerralla)

5 Responses
 1. May 29, 2011

  1. Lataa kannattajakortti pdf-muodossa.
  2. Tulosta, täytä ja allekirjoita kannattajakortti.

  Onko tässä sama kuin oli tuossa puolueen kannatjakorteissa?
  Tuolla todetaan:

  Kannattajakortin on oltava vähintään 120 g/m² vahvuista paperia.

  Kopiopaperi on 120 g/m².
  / Kari Hurtta

 2. May 29, 2011

  Kopiopaperi on 120 g/m².

  Oli tarkoitus kirjoittaa: Kopiopaperi on 80 g/m².

 3. May 29, 2011

  Kun tässä ei ole esikatselua, niin tuli lopetustagi väärin…

 4. May 31, 2011

  Kari: Kannattajayhdistyksen ollessa kyseessä paperin paksuudelle ei ole annettu minkäänlaisia määreitä, eli nämä allekirjoitukset eroavat siinä mielessä puolueen perustamiseen tarvittavista. Aivan normaali paperi siis kelpaa.

Trackbacks and Pingbacks

 1. Piraattipuolue ei lähde presidentinvaaleihin | Harri Kivistö

Comments are closed.